Ustawienia Bezpieczeństwo
Ogólne
System
Bezpieczeństwo
Istnieje możliwość zablokowania transmisji telewizyjnych bądź aplikacji.
Wybierz ustawienie Wł., aby włączyć blokadę.
Wybierz ustawienie Wł., aby włączyć blokadę.
- Blokada programu TV
-
Ta funkcja działa w oparciu o informacje przekazywane przez stację nadawczą. Dlatego jeśli sygnał zawiera błędne dane, funkcja nie będzie działać.
Ta funkcja zapobiega oglądaniu przez dzieci programów telewizyjnych dla dorosłych zgodnie z ustawioną klasyfikacją. Aby obejrzeć zablokowany program, należy wprowadzić hasło. Klasyfikacja różni się między krajami. - Blokada kanałów
- Funkcja umożliwia zablokowanie programów, które zawierają treści nieodpowiednie dla dzieci. Programy można będzie wybrać, jednak ekran będzie pusty, a dźwięk wyłączony. Aby obejrzeć zablokowany program, należy wprowadzić hasło.
- Blokada aplikacji
- Można włączać lub wyłączać blokady aplikacji.
- Blokada wejść
- Można włączać lub wyłączać blokady zewnętrznych źródeł sygnałów.
- Zresetuj hasło
- Ustaw lub zmień hasło telewizora.
Funkcja jest obsługiwana tylko w trybie cyfrowym.
Niektóre modele mogą być nieobsługiwane.
Funkcja blokady nie jest dostępna natychmiast w przypadku aktualnie używanej aplikacji.
Domyślnie ustawione hasło to „0000”.
Po wybraniu Francji lub Norwegii lub Belgii w opcji kraju hasłem nie jest ciąg „0000“, lecz „1234“.
Po wybraniu Francji lub Norwegii lub Belgii w opcji kraju hasłem nie jest ciąg „0000“, lecz „1234“.
Resetowanie utraconego hasła
Jeśli utracisz wprowadzone hasło, będziesz mógł je zresetować w ramach następującej procedury:
-
Naciśnij przycisk
na pilocie.
-
Wybierz opcję
Ogólne System Bezpieczeństwo.
-
Naciśnij na pilocie
.
Zostanie wyświetlone okno służące wprowadzeniu hasła głównego.
- W tym oknie wprowadź cyfry „0313”, a następnie naciśnij OK. Hasło zostanie zresetowane.